LiteraTV - 2009. szeptember 23.

Csodálatos kincsek az Új magyar Athenasban

Kiss Ferencet, az Új magyar Athenas – Válogatás az Alexandra Antikvárium kincseiből című különleges ajánlójegyzék összeállítóját kérdeztük a kötet bemutatóján.

Az Új magyar Athenas – Válogatás az Alexandra Antikvárium kincseiből az első olyan ajánlójegyzék, amely több mint ötszáz tételével egyedi kultúrtörténeti áttekintést nyújt az antikvár piacon.

Az Alexandra Kiadó tavaly, illetve tavalyelőtt két nagyon komoly árverést tartott, majd 2008-ban, egy év alatt szisztematikusan gyűjtöttek anyagokat, rengeteg könyvet, kéziratot, dokumentumot, metszetet, amelyek közül kiválasztották a régieket. A legkorábbi kézirat II. Lajos adománylevele, a legrégebbi könyv egy XIII. századi kódex. Egészen a XX. elejéig, nyugatos kéziratokig gyűjtötték össze az anyagokat a kiadványba.


related_components.more_videos
Card image cap
LiteraTV

Kánonkórus – Soharóza II.

A Litera Kánonkórus című előszilveszterén a Soharóza adott koncertet. Az esten elsőként szereplő blokkban Soharóza-feldolgozások voltak hallhatóak Ernst Toch Fuge aus der Geographie (1930) és Harald Weiss Vokalstudie (1949) című művének felhasználásával. – LiteraTV.

Card image cap
LiteraTV

Színész Bob és Mizó a Kánonkórusban

A Litera 17., Kánonkórus című előszilveszterének két meglepetésvendége Horváth Kristóf, Színész Bob és Oláh Edmond Máté, ismertebb nevén Mizó volt, akik nem mellesleg Aranyút című filmünk szereplői is. Színész Bob, Mizó és a közönség produkcióját láthatják.