Litera Podcast - 2018. május 23.

LITERA PODCAST: Jelena Lengold novelláskötetéről

Az Európai Unió Irodalmi Díjával kitüntetett szerb szerző, Jelena Lengold Vásári mutatványos című, díjnyertes novelláskötetéről Fehér Renátó, Jánossy Lajos, Nagy Gabriella és Seres Lili Hanna beszélget a Litera Podcast negyedik adásában.

Jelena Lengold novelláskönyve 2011-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját. A Belgrádban élő, szerb szerző verseskötetek és regények után megjelent novellagyűjteménye magyarul Orovec Krisztina fordításában a Magvető Könyvkiadó és a Forum Kiadó traN(S)zakció sorozatában 2018-ban látott napvilágot.

A kötetről Fehér Renátó, Jánossy Lajos, Nagy Gabriella és Seres Lili Hanna beszélgetett a Litera Podcast negyedik adásában.

A beszélgetés itt meghallgatható:

Jelena Lengold „(t)örténetei nemegyszer a sakkjátékhoz hasonlítanak: fekete és fehér, férfi és nő. Védelem és támadás. Vonzások és választások. Lépések és kényszerek. A tábla pedig napjaink Szerbiájában városi, Nyugatra figyelő világa. Itt keresik egymást, a testi és lelki boldogságot és végeredményben saját magukat is a figurák" – olvasható a könyv fülszövegében.


related_components.more_podcasts