Interjú – 2008. július 17.

Kis nyári zene - 5.

Hallgass zenét Pallag Zoltánnal!

Interjú–2008. július 17.

Interjú

Hallgass zenét Pallag Zoltánnal!
A litera nyári körkérdést intézett kortárs írókhoz. Arra voltunk kíváncsiak, ki mit hallgat, milyen zenét szeret, nyári estékre mit ajánl az olvasónak-hallgatónak, és miért. Pallag Zoltán örül, hogy elmúltak a régi szép idők, de azért...

Pallag Zoltán: Az én időm

Az ilyen alakokat hogy megvetettem,
az ilyen figurákat hogy sajnáltam,
mert azt mondták, nincs már itt semmi,
nincs bizony, bezzeg valaha.
(Kemény István: Fel és alá az érdligeti állomáson)

 
Fiatalság, Szerelem, Zene. Ha ez a három megvan, akkor minden megvan. Csak egészség legyen. És az a molyirtószagú nosztalgia, az kerülne el, ami már mindig ott szivárog dédanyám szobájából az ajtó alól ki a konyhába, a konyhából a tornácra, ahol beeszi magát a falon lógó grancanariás vászonnaptárba, bele 1988-ba, amikor Sabrina Salerno olyan szűzkurvásan énekel a fiúkról, és a nyári szerelemről: I am ready for the love. Érted!?

Ha az ember 30, akkor könnyen elhitetheti magával, hogy joga van nosztalgiázni, becsukni a szemét, 1988-ra, az ásupiszolákira, és Ó. Á.-ra gondolni, ha már nyári szerelem, mert akkor még, az én időmben, volt ilyen. Most meg? Mi van most? Eh, változnak az idők.
Szerencsére.

Van például a stockholmi Koop duótól a Come to me, (Koop Islands, 2006). Kellemes. Kimondottan nyári estékre. Énekli a göteborgi Yukimi Nagano:
 

Ezek a brightoni csajok nagyon jól csinálják. Számomra a tavalyi év felfedezettjei, tele energiával, és summer feelinggel. Doing it Right (Proof of Youth, 2007):
 

Love . Parov Stelar aka Marcus Füreder, Linz. Szóval nem is szerb - horvát . Sebaj , attól még kurva jó ez a szám ( Rock For / Love, 2007):
 

Sing, sing . Egy nem annyira bonyolult , ellenben nagyon egyszer ű dal az Ultra Orangetól , Emmanuelle Seigner el ő adásában . ( Ultra Orange & Emmanuelle, 2007 ).

Amy Winehouse Rehabilitációs Központ. Az utóbbi évtized legnagyobb tehetsége. Ha így folytatja még akármi is lehet belőle, ha csak el nem bassza: