Netnapló – 2011. december 8.

Notesz 1.0

Barcs Miklós - 2011. december 8.

Netnapló–2011. december 8.

Netnapló

Barcs Miklós - 2011. december 8.
Ahhoz, hogy egy jó alkotás létrejöjjön, határtalan sok rossznak és középszerűnek a megléte szükséges. Televény a hordalékon. Kis virág nyílott a trágyadombon. - Barcs Miklós naplója csütörtökről.

Elérkezett a netnaplóírás negyedik – kritikus – napja, ezért egy régi noteszfájlomból válogatok idézeteket, ami a számítógép viharos fejlődését, a format C-ket és a winchester-összeomlásokat túlélve véletlenül megmaradt. Ezek a jegyzetek kb. 10-15 évesek, erősen megválogattam őket az érthetőség és az érvényesség szempontjából.

...az első könyv, amibe belemélyedt – felszívta
    cím- és rangkórság - echte osztrák vonás, minden stüszivadász Ferenc Jóska-inkognitóban, mindenki az egész szaros országban álruhás született arisztokrata. Más országok és népek lenézése alapvetően a kelléktárba tartozik. Ausztrokrácia, hahaha. TÜDELITŰ, hej de TÜDELITŰ! (osztrák vasúti hirdetmény végén)
    „Kötelet adnék mindnek” - két sváb vénasszony beszélgetéséből a külföldi diákokról Dunabogdányban. – fajgyűlölő falucska –
    Az útmenti stoposokat felváltották az útszéli kurvák.
    „Öcsi büszke” graffiti
    Antibébi gyermekruhabolt Kőbányán
    pókpotroh-konty - a vezető hivatalnoknők frizuradivatja az 50-60-as években, a tekintély groteszk hangsúlyozása (óriási koponya imitációja)
    Az operettből Bécsben kisarjadt giccs mint a modern tömegirtás lélektani alapja. Véres és debil operettpompa - a náci stílus - Bécsből - Münchenen át - Nürnbergbe. Óriási mályvaszínű zászlók, karneváli felvonulások, színházi (!) díszletek.
Isteni jó hely volt az a század közepén / Csak hárman éltük túl, ő, te, meg én.
    Ahhoz, hogy egy jó alkotás létrejöjjön, határtalan sok rossznak és középszerűnek a megléte szükséges. Televény a hordalékon. Kis virág nyílott a trágyadombon. 
    A technikához való hozzáférés lehetőségét szakmai hozzáértésnek hazudják. – képiparosok –
    A kikészítőgyár varázslótelepén működik a diller.
    A saját hatméteres emlékműve előtt kuporog mint egy véglény, a fényes múltról álmodozik és mérges bort szopogat.
    A szerekkel a lélek (a psziché) újra képlékennyé válik, ez az egyik oka, hogy a droghasználó kiesik a saját természetes idejéből, korosztályából, és utána a korból is, amiben élnie kellene. Saját, de az anyag által uralt ideje lesz, és ez az idő csak két cselekvést engedélyez neki: a beszerzést és a betépést.
    a bevásárlócentrumban:
    plafonra festett égbolt alatt / pezseg az öntudatlan élet
    Óvakodj a lelki süketektől, akik csak magukat hallják!
    „Bácsi kérem, tessék engem meg-dug-ni!”
    az ösztönös önzés zsákutcái: önimádattá fajuló túlzott önértékelés, az ebből eredő anyagozás, alkoholizmus, végül önfelszámolás (régi köntösében pompázik a haszonleső)

Valamint egy videóklip ugyanazokból az évekből a Color Star együttestől, az én rendezésemben, Vince András vágóval:Dr. Flash blogján itt.

Barcs Miklós