Netnapló – 2011. december 10.

Kilátó klubház

Barcs Miklós - 2011. december 10.

Netnapló–2011. december 10.

Netnapló

Barcs Miklós - 2011. december 10.
Az ide járó klubtagokkal személyes jó kapcsolatom van, ez is közrejátszott a videó készítésénél abban, hogy közvetlenül, félelem nélkül ástak le saját mélyrétegeikbe a szereplők. - Barcs Miklós naplója szombatról.

Megkésett ez a szombati naplóbejegyzés, a Bem mozi büféjének alattomosan finom rigója (halb Staro barna, halb Samson világos) miatt, amiből egy párat szigorúan ünneplési okokból Krisztával és Misával, a Kilátó klubház vezetőjével legurítottunk, az ünneplésre az vitt rá minket, hogy összeraktunk egy videódokumentumot (+Ági, Dalma) a „pszichiátriai problémás” klubtagokról, ők beszélnek a videón magukról, és az imént mutattuk meg először az összerakott anyagot a szereplőknek. Itt egy ajánló a videóról:


A nyilvános vetítés december 28-án délután ötkor lesz a Bem moziban, gyertek el megnézni.
A Kilátó klubház a Soteria Alapítvány keretében működik Óbudán, több éve készítek ott videókat, a klub egy 10 emeletes ház alsó szintjén van. Egy részlet a programjából: „Ha eljössz, választhatsz állandó programjainkból (angol és német nyelvtanfolyam, Irodalmi Teázó, Tánc-Hastánc, relaxáció, filmklub, számítástechnikai ismeretek, beszélgetős/önismereti csoportok, festés, kézműves foglalkozások, főzőklub) és alkalmi rendezvényeinkből (kirándulások, színház, mozi, kiállítás, partyk), és beszélgethetsz szociális munkásokkal, pszichiáterrel, pszichológussal. És ami a legfontosabb: emberekkel találkozhatsz!” 

Egy saját irodalmi lap is működik Palackposta néven, Kamondy Imre (Cabaret Medrano) szervezésében, az RS9 színházban szoktak lenni a félévente megjelenő újság nyitott bemutató előadásai. (A fészbukkos címe.)

Az ide járó klubtagokkal személyes jó kapcsolatom van, ez is közrejátszott a videó készítésénél abban, hogy közvetlenül, félelem nélkül ástak le saját mélyrétegeikbe a szereplők.

Gyula, az egyik nyilatkozó: Itt lakott Óbudán, egy kis panellakásban a családjával, bátyja és két öccse terrorizálták a betegsége miatt, a végén egy fotel mögött lakott a nagyszobában, a segítője, Dalma intézett neki Budafokon egy alapítvány szállóján helyet, ahol most is él, munkát is tudott vállalni egy pesthidegkúti étterem konyháján, ahol szeretik a munkatársai. Verseket ír, időnként találmányokkal bombázza a Találmányi Hivatalt, saját belső világa mint egy csodálatos, őt jól elszórakoztató vidámpark működik. Egy versét felraktam a youtube-ra, a címe: Tudatbolti.„Tudatbolti minigyümölcs a ribizli!” – ezzel a mottóval zárom naplóbejegyzésemet, mintegy érzékeltetve egyes klubtagok óriási belső intuitív szabadságát, én ezt tanulom tőlük.


Barcs Miklós