Netnapló – 2017. augusztus 29.

Drága Anyu!

2017. augusztus 29. - JAK Tábor

Netnapló–2017. augusztus 29.

Netnapló

2017. augusztus 29. - JAK Tábor

A fák itt olyan kibogozhatatlan összeköttetésben állnak föld és ég között, hogy a kastély emeletéről tudtam csak képet készíteni nektek róluk úgy, hogy egészben benne legyenek. – A JAK Tábor mai naplóját Sidló Sára írta.


Drága Anyu,

Kérlek ne vedd sértésnek, hogy eddig nem jelentkeztem, a táborban rengeteg a tenni és hallanivaló. Eleinte nehezen találtam fel magam, hatalmas a nyüzsgés, de ahogy tanácsoltad, igyekszem átgondolva, nem hadarva válaszolni, ha kérdeznek.
A szobában csak ketten lakunk, Timi és én, de így is képtelenség rendet tartani magunk körül (egyébként előző éjjel a teremtő káosz is szóba jött a dohányzóban, erről majd otthon mesélek, ezt nem mentegetőzésként írom, tényleg nem).

Azt mondják, a kastély melletti presszó itt kulcsfontosságú helyszín. Nagyon sajnálom, hogy éppen a tábor első reggelén került ki a helység muskátlis ablakába a tábla, mely szerint technikai okok miatt átmenetileg nem üzemel. Tegnap azért még volt lehetőségünk elcsípni ott egy hosszúlépést, még kora délután. Apropó, hosszúlépés. Ma ebéd után bejártam az arborétumot. A fák itt olyan kibogozhatatlan összeköttetésben állnak föld és ég között, hogy a kastély emeletéről tudtam csak képet készíteni nektek róluk úgy, hogy egészben benne legyenek. Képzeld, van például egy olyan fa, aminek nevét és fajtáját sem lehet pontosan megmondani, még a nyolcvan éves Vendel bácsi sem tudja, pedig úgy képzelem, hogy ő már akkor is taposta itt a kacskaringós utakat, amikor Te és Apa még a gondolatával sem játszottatok el annak, hogy gyereket vállaltok.

Ez az a fa

Vendel bácsi egyébként mindig egyedül szivarozik a teraszon.

Ő Vendel bácsi

A műhelyek reggel kilenckor kezdődnek. Nádasdy Ádám líra csoportjában már az első perctől megkezdődik a munka. Saját versek és klasszikusok elemzésével foglalkozunk. A házi feladatokat, amiket kapunk, napról napra rendesen megírom.Nézd Anyu, még közös képem is lett Tanár úrral

A szemináriumok után megkezdődnek a délutáni programok, ma például volt egy beszélgetés a popkultúráról, este pedig Peer Krisztiánt hallgattam meg. Azt hiszem, gondolkodnom kell még azon, amit mondott.

Peer Krisztián

A kastélyban egyébként egy percre sem áll meg az élet. A folyosókon, kertben, mindig elkapok egy-egy beszélgetést, amelybe ha rövid időre is, de becsatlakozhatok.

A partra még nem sikerült lejutnom (a fürdőruhám sajnos otthon felejtettem, de a próza csoportos fiúk megnyugtattak, szerintük ez nem akadály). Tegnap felsétáltam a cukrászdához, amelyikről beszéltél, valóban isteni a fagyi, és még hideg fröccsük is volt!

Esténként itt hangos a zene, nehézkes a pihenés, de ne aggódj, három körül már az utolsó pohár sörök is kiürülnek.

Megmondanád Apunak, hogy szükség volna még egy kis fagyipénzre?
És üzenem Nagyikának, hogy ne izguljon, lesz mit olvasni a következő húsz évben is.

ui: Ígérem, ugyanannyi zoknival megyek haza, mint amennyivel eljöttem. Apát és Stellát is ölelem, kérlek add át!

csókol: Bumbi


Sidló Sára

Fotók: Oláh Gergely Máté


József Attila Kör