Könyvajánló – 2007. június 18.

Múzeumok éjszakája 2007

Éjszakai látogatók – június 23.

Könyvajánló–2007. június 18.

Könyvajánló

Éjszakai látogatók – június 23.
Az európai nagyvárosok hagyományait követve 2003 óta Magyarországon is az év leghosszabb napjához, Szent Iván napjához legközelebb eső szombat éjszakán – idén június 23-án – rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját. A programok sokszínűsége és száma lehetővé teszi, hogy bárki összeállíthasson belőlük egy érdekfeszítő, forgatagos estét.

Késő éjszakáig lesz megtekinthető 50 múzeum több száz érdekes programja, mint például az Őslények és tánclépések Argentínából a Magyar Természettudományi Múzeumban, a Napimádók Éjszakája a Szépművészeti Múzeumban, a Mongol tüzek a vihar kapujában a Magyar nemzeti Múzeumban, a Bicikliváztól a betonkatedrálisig a Ludwig Múzeumban vagy a Szeánsz Csinszka szalonjában az Ady Emlékmúzeumban. A tárlatlátogatásokon kívül azonban számos mozgalmas és aktív program is várja az érdeklődőket, hiszen tűzzsonglőrködés, tánc- és színielőadások, zenei műsorok és érdekes beszélgetések izgalmas egyvelege zajlik majd országszerte a Múzeumok Éjszakáján.
 
A Magyar Nemzeti Galériában az ötven éves Élet és Irodalom pódiumestjét láthatják
 
A rendezvénysorozat részletes programja megtalálható a www.muzeumokejszakaja.hu weboldalon, illetve a budapesti programokhoz az Exit magazin külön ingyenes mellékletet jelentet meg.
 
A Múzeumok Éjszakájára – az elmúlt évekhez hasonlóan – olyan matricázott belépőjegyek (felnőtt: 1.200 Ft, gyermek: 600 Ft) készülnek, amelynek egyszeri megvásárlásával Budapesten az összes résztvevő intézmény valamennyi programja és kiállítása megtekinthető. Ezzel a jeggyel ingyenesen lehet igénybe venni azokat a különjáratú autóbuszokat, amelyek folyamatosan közlekednek majd a programok helyszínéül szolgáló múzeumok között. A jegyek megvásárolhatóak a résztvevő múzeumokban és a BKV Rt. kiemelt jegypénztáraiban.
 
A különjáratú autóbuszok 10 percenként indulnak a Deák térről (városnéző autóbusz megállóhely) 18.00 órától éjjel 2.00 óráig.

Címkék