Könyvajánló – 2018. június 6.

Garaczi László: Hasítás (részlet)

Könyvajánló–2018. június 6.

Könyvajánló

Garaczi László: Hasítás (részlet)

Nem kellettek a cikkeim, amikben Tüdő eposzi tündöklését és bukását mesélem el. Tüdő gyerekkorában hangot hall: a lőtávolságot, mint bőrgolyót, neked adom, és már juniorként a Növényolaj SC kulcsjátékosa lesz. – Ma mutatják be Garaczi László Hasítás című új regényét. Részletet ajánlunk a könyvből.


Garaczi Laszlo Hasitas Reszlet 5 Litera by Litera Portal on Scribd

Csigalépcsőn haladunk a múlt felé, és a mindenkori jelenlét tükröződik a Városliget egén. Álmodozások sora. A Hasítás pulzáló korrajz, lapjain megelevenednek a közelmúlt évtizedei, hősünkkel együtt lődörgünk a Felszabadulás téren, csavargunk Párizsban és Berlinben. Emellett pedig a könyv varázslatos játék az életrajzi regény lehetőségeivel, azzal, hogy valóban mi a fikció.

A Hasítás Garaczi László kultikus-klasszikus regényciklusának ötödik kötete. A magyar próza egyik legjobb stilisztája ezúttal is ironikusan és a rá jellemző érzékenységgel közlekedik keresztül-kasul a múlt és a jelen, egy lehetséges élet pontjai között. Garaczit olvasva mindig időben vagyunk: az elbeszélő kisgyerekkora, kamaszkora, írói pályakezdése és harmincas évei is megjelennek a regényben.

Garaczi László, Hasítás, Magvető Kiadó, 2018, 160 oldal, 2999 Ft 

A könyvet ma, 2018. június 6-án, szerdán 21 órakor mutatják be a Margó Fesztiválon, a PIM-ben.