Könyvajánló – 2009. február 3.

Átadták a Bárka-díjakat

Könyvajánló–2009. február 3.

Könyvajánló

Átadták a Bárka-díjakat
A Bárka szerkesztősége 2000-ben pénzjutalommal járó díjat alapított, amelyet minden év végén oszt ki: a 2008. év díjait január 27-én adták át Békéscsabán Tőzsér Árpád költőnek, irodalomtörténésznek, esszéírónak és Darvasi Ferenc irodalom- és színikritikusnak.

A Bárka szerkesztősége 2000-ben pénzjutalommal járó díjat alapított, amelyet minden év végén oszt ki azon a laphoz hosszabb ideje kötődő szerzők között, akik az adott évben is jelentős publikációval, publikációkkal gazdagították a folyóiratot és olvasóit. A pénzjutalmat 2002-től Kiss György szobrász- és éremművész kisplasztikája egészíti ki. Az elmúlt évek díjazottjai voltak, többek között: Tandori Dezső, Podmaniczky Szilárd, Zalán Tibor, Grendel Lajos, Nagy Gáspár, Szepesi Attila, Varró Dániel, Vámos Miklós, Tarján Tamás, Bogdán László.

A 2008. év díjait január 27-én adták át Békéscsabán a Békés Megyei Jókai Színházban rendezett Ünnepi Bárka-est keretében Tőzsér Árpád költőnek, irodalomtörténésznek, esszéírónak, aki 2008-ban verseket, naplójegyzeteket és a Nyugat folyóiratról szóló esszét is közölt a folyóiratban és Darvasi Ferenc irodalom- és színikritikusnak, aki 2008. év számaiban Fehér Béla, Prágai Tamás és Podmaniczky Szilárd kötetéről írt kritikát, a Vidéki Színházak Találkozójáról és a Gyulai Várszínház 45. évadáról pedig tanulmányt.

Címkék