Első közlés – 2018. augusztus 5.

Litera Rádió: Orgia című regényéből Zoltán Gábor olvas fel

Első közlés–2018. augusztus 5.

Első közlés

Litera Rádió: Orgia című regényéből Zoltán Gábor olvas fel

Augusztusban a hónap szerzője a Literán: Zoltán Gábor. Elsőként 2016-ban a Kalligram Kiadó gondozásában megjelent, Orgia című regényéből olvas fel egy hosszabb részletet a Litera Rádióban.


„A második világháború végnapjaiban játszódó regény a nyilasok szemszögéből mutatja meg, milyen is az, amikor valaki(k) egy eszme nevében önként, kéjjel öl(nek), nemcsak parancsra. Zoltán Gábor Budapesten született 1960-ban. A városmajori templomban keresztelték. Ahol nem sokkal korábban Kun páter prédikált. A Maros utcában nőtt fel. Ahol a nyilasok tömeggyilkosságokat rendeztek. 2010 után szánta rá magát, hogy lehajoljon az előtte heverő témához. Hogy megismerje a Városmajor múltját. Mindenekelőtt azt, hogy mi, miért és hogyan történt 1944-45 telén" – olvasható a 2016-ban a Kalligramnál megjelent, nagy port kavart Orgia című regény ajánlójában, melyből részlet is olvasható a Literán.

Zoltán Gábor a Színművészeti Főiskola színház-rendezői szakán végzett, sok éven keresztül a Magyar Rádióban dolgozott, több tucatnyi hangjáték, irodalmi műsor szerkesztőjeként és rendezőjeként. Most saját művéből olvas fel a Litera olvasóinak.

Hallgassák meg a Litera Rádióban:

A felvételt maga a szerző készítette.