Hírek – 2018. december 8.

Tandori Dezsőt ünnepelik a szépírók

Hírek–2018. december 8.

Hírek

Tandori Dezsőt ünnepelik a szépírók

Tandori 80 – 23 koan a költészet becsületéről címmel 2018. december 8-án, szombaton, ma nagyszabású eseményen köszönti a Szépírók Társasága és a Litera a 80 éves Tandori Dezsőt a Szimpla kávézóban.


Tandori Dezsőt 80. születésnapján, 2018. december 8-án, szombaton 18 és 20 órai kezdettel nagyszabású homázs-akcióval ünnepli a Szépírók Társasága a Literával együttműködésben.

A 23 koan a költészet becsületéről
Felolvasnak: Áfra János, Györe Balázs, Háy János, Karafiáth Orsolya, Kántor Péter, Kovács András Ferenc, Kukorelly Endre, Marno János, Mesterházi Mónika, Molnár Krisztina Rita, Nemes Z. Márió, Peer Krisztián, Petőcz András. Rácz Péter, Solymosi Bálint, Szijj Ferenc, Szkárosi Endre, Takács Zsuzsa, Tábor Ádám, Tóth Kinga, Tóth Krisztina, Várady Szabolcs és Vörös István.

A fellépő szerzők Tandori Dezső 23 kötetének (Töredék Hamletnek, Egy talált tárgy megtisztítása, A mennyezet és a padló, Még így sem, A feltételes megálló, A megnyerhető veszteség, Celsius, A becsomagolt vízpart, Vigyázz magadra, ne törődj velem, Koppar Köldüs, Vagy majdnem az, A Semmi Kéz, A járóbeteg, Főmű, Aztán kész, Az Oceánban, Az Éj Felé, A Legjobb Nap, 2 és fél töredék Hamletnek, Rossz Reménység Foka, Úgy nincs, ahogy van, Jaj-kiállítás, Tandori Light – Elérintés)  címére írt művével vesz részt az eseményen.

Vetítés is lesz. Forgács Péter: Etűd az Egy vers vágóasztala című Tandori-versre filmjét láthatják a jelenlévők.

A kiemelkedő érdeklődésre tekintettel a Tandori-homázs akció egymás után kétszer tekinthető meg: 18, illetve 20 órai kezdéssel.

Az eseményhez a Facebookon ITT lehet csatlakozni.

HELYSZÍN: Szimpla kávézó, Budapest 1073, Kertész utca 48.