Hírek – 2018. szeptember 24.

T2 Trainspotting – Írómozi Mucha Dorkával és Mucha Attilával

Hírek–2018. szeptember 24.

Hírek

T2 Trainspotting – Írómozi Mucha Dorkával és Mucha Attilával

A Litera Írómozi című sorozatának vendége 2018. szeptember 26-án, szerdán este 7-től Mucha Dorka és Mucha Attila, választásuk Danny Boyle T2 TRAINSPOTTING című filmje. A vetítés utáni beszélgetést Nagy Gabriella vezeti a Nyitott Műhelyben.


Az Írómozi nevű írói filmklubban kortárs írók kedves filmjeit vetítjük havi egy alkalommal. A vetítések után – mint klasszikus filmklubban – beszélgetések következnek, amelyekben nem csak vendégeink vallanak filmmel kapcsolatos gondolataikról, de számítunk a jelenlévő közönség aktív értelmezői részvételére is.

2018. szeptember 26-án, szerdán 19 órától Mucha Dorka és Mucha Attila lesz a vendégünk a Nyitott Műhelyben, választásuk Danny Boyle T2 TRAINSPOTTING című filmje. Az est a Litera Kilátó (határon túli kortárs szemle) című sorozatának része. A vetítés után a meghívottakkal a főszerkesztője, Nagy Gabriella beszélget.

T2 TRAINSPOTTING (T2: Trainspotting 2)
Angol film, 117 perc, 2017

Négy edinborough-i srác meg a heroin története húsz évvel ezelőtt felforgatta a mozis világot. A durva valóság és az őrült humor nagy találkozásából kultikussá váló film valamint négy feledhetetlen - bár kissé veszélyes - figura született. Most mind a négyen visszatérnek: az évek őket sem kímélték, és ők továbbra sem kímélnek senkit. Renton, Spud, Begbie és Beteg Srác: a négy régi barát, akit jó viszontlátni (de lehetőleg nem egy sötét sikátorban) újra akcióba lendül.

Szereplők: Renton – Ewan McGregor, Beteg Srác – Jonny Lee Miller, Francis Begbie – Robert Carlyle, Spud – Ewen Bremner, Diane – Kelly Macdonald, Veronika – Anjela Nedyalkova.

KAMERA: Anthony Dod Mantle, ÍRÓ: John Hodge, PRODUCER: Danny Boyle, Christian Colson, Andrew Macdonald, OPERATŐR: Anthony Dod Mantle, FORGATÓKÖNYVÍRÓ: Irvine Welsh, John Hodge, RENDEZŐ: Danny Boyle, VÁGÓ: Jon Harris.

 

Az eseményhez itt lehet csatlakozni.

Az írómoziról bővebben itt olvashatnak.

Helyszín: Nyitott Műhely - Budapest 1123, Ráth György utca 4.