Hírek – 2018. július 26.

Szőcs Petra filmje a Velencei Filmfesztiválon

Hírek–2018. július 26.

Hírek

Szőcs Petra filmje a Velencei Filmfesztiválon

Az augusztus 29-én induló Velencei Filmfesztiválon lesz a premierje Szőcs Petra Déva című nagyjátékfilmjének, a Biennale College Cinema szekcióban.


Szőcs Petra Déva c. nagyjátékfilmjének premierje a Velencei Filmfesztivál Biennale College Cinema szekciójában lesz. A film az árvaházban élő albínó lányról, Katóról szól, aki egy nyári szünetben összebarátkozik egy új önkéntessel, Bogival, de barátságát csak úgy tudja kifejezni, hogy elárul valaki mást. A Déva a gyermeki látásmód mágikus és szürreális dimenzióját bontja ki, és új színben láttatja Déva posztszocialista világát.

A filmet Nagy V. Gergő és Szőcs Petra írták, producere Fülöp Péter, operatőre Dévényi Zoltán, vágója Dunai László, dramaturgjai Nagy Dénes és Németh Gábor. A főbb szerepeket Nagy Csengelle, Mohamed Fatma és Komán Boglárka játsszák, a gyerekszerepekben a Dévai Szent Ferenc Alapítvány növendékei láthatók. A film Déván és Petrozsényben forgott.

Szőcs Petra A kivégzés című rövidfilmje 2014-ben a Cannes-i Filmfesztiválon versenyzett, és a szarajevói filmfesztiválon többszörösen díjazták. Alkotásait a Filmtettfeszt is többször műsorra tűzte, 2016-ban Csoszogj úgy című alkotása kapta az erdélyi filmfesztivál versenyprogramjának fődíját.

A Velencei Filmfesztiválra Nemes Jeles László Napszállta című, új filmjét is meghívták.