Hírek – 2016. március 7.

Sipos Balázs nyerte az idei Bodor Béla-díjat

Hírek–2016. március 7.

Hírek

Sipos Balázs nyerte az idei Bodor Béla-díjat

Harmadik alkalommal adják át a 2010-ben elhunyt író, költő, kritikus, Bodor Béla emlékére alapított díjat. Az idei díjazott: Sipos Balázs. A díjat március 9-én 17 órakor adják át az Írók Boltjában.


A Bodor Béla-díjat 2013 végén alapította a 2010-ben elhunyt író, költő, kritikus Bodor Béla családja: felesége, Tunyogi Erzsébet, és lánya, Bodor Emese.

A mindig Bodor Béla születésnapjához, február 24-éhez közeli napon átadott irodalmi díj célja, hogy elismerje az egyedi hangvételű, önálló gondolatokat megfogalmazó, 35 év alatti kritikusokat.

Az idei díjazott: Sipos Balázs.

A díjátadóra 2016. március 9-én, szerdán 17 órakor kerül sor az Írók Boltjában.

A díjazottal Szilágyi Zsófia, Németh Gábor, Margócsy István és Kemény István beszélget.

Sipos Balázs (1991) a Színművészeti Egyetemen diplomázott 2015-ben. Színházat és operát rendezett az az Erkel Színházban és a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban, az Ódry Színpadon és a Hátsó Kapuban. 2013 óta publikál irodalomkritikát, esszéket és tanulmányokat a Magyar Narancsban, a Jelenkor és az Eszmélet folyóiratokban. Budapesten él, ahol jelenleg (többedmagával és többek között) David Foster Wallace Infinite Jestjét fordítja. Németh Gábor, Reményi József Tamás és Jánossy lajos mellett a Litera Előhívás sorozatának állandó beszélgetőpartnere.

A díjat eddig Zelei Dávid és Lengyel Imre Zsolt nyerte el.