Hírek – 2007. február 26.

Régi név, új tagság

Újraindul Pécsett a Fiatal Írók Alkotói Köre

Hírek–2007. február 26.

Hírek

Újraindul Pécsett a Fiatal Írók Alkotói Köre
1975-ben alapították a pécsi Ifjúsági házban a Fiatal Írók Alkotói Körét, melyet Pálinkás György vezetett, s tagjai közt tudta Parti Nagy Lajost, Csordás Gábort és Meliorisz Bélát. Időnként összegyűltek, s egymás szövegeit elemezték, cincálgatták. 2007. február 27-én, 17 órakor a Fiatal Írók Alkotói Köre újra indul az Ifjúsági Ház könyvtárában, immár új tagsággal.

A pécsi Fiatal Írók Alkotói Körének 1980-ban jelent meg közös kötete Csorba Győző előszavával. A Fél korsó hiányt még a Baranya megyei Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség adta ki. A kötetben Csordás Gábor, Meliorisz Béla, Parti Nagy Lajos és Pálinkás György művei szerepeltek. Később Valcer és fehérnemű címmel jött ki még egy antológia, Bertók László előszavával.
 
 
 
A Fél korsó hiány szerzői 1980-ból (balról jobbra): Parti Nagy Lajos, Csordás Gábor, Meliorisz Béla és Pálinkás György.
 
A pécsi Ifjúsági Ház ismét helyet, s lehetőséget szeretne adni a ma alkotó fiataloknak. A kör vezetésére Balogh Robertet kérték fel, az első összejövetelen – február 27-én, 17 órakor a pécsi Ifjúsági Ház Könyvtárában (Pécs, Nagy Lajos király útja 13.) a „régi” tagok közül jelen lesz Csordás Gábor és Meliorisz Béla.
 
(Forrás: Terasz.hu)