Hírek – 2014. december 12.

Papp-Zakor Ilka kapta idén a JAKkendő-díjat

Hírek–2014. december 12.

Hírek

Papp-Zakor Ilka kapta idén a JAKkendő-díjat

December 12-én adták át harmadik alkalommal az Írók Boltjában a József Attila Kör (JAK) és a MrSale Öltönyüzlet közösen alapított irodalmi díját. Az idei JAKkendő-díjat Papp-Zakor Ilka vehette át.A vendégeket Békés Zoltán, a MrSale Öltönyüzlet cégvezetője és Gaborják Ádám, a JAK elnöke köszönti. A díjat Mán-Várhegyi Réka, a 2013-as díjazott adja át. A JAKkendő-díjat harmadik alkalommal ítélte oda a József Attila Kör (JAK) által felkért öttagú szakmai kuratórium, amelynek tagjai idén Angyalosy Eszter, a Libri Kiadó szerkesztője, Nagy Gabriella, a Litera.hu felelős szerkesztője, Forgách András író, valamint a JAK-füzetek könyvsorozat szerkesztői Balajthy Ágnes és Borsik Miklós voltak.

A díjról

A JAKkendő-díj nyilvános pályázatára az idén több mint harminc pályamű érkezett. A díjazott pályamunka 2015-ben kiadásra kerül a JAK-füzetek sorozatban. A díjnyertes kötet szerzője pénzjutalomban részesül a MrSale Öltönyüzlet támogatásával. Az immár harmadik éve odaítélt JAKkendő-díj célja, hogy kötettel még nem rendelkező, negyven év alatti prózaírókat segítsen a pályakezdésben. Pályázni novelláskötettel, kisregénnyel, regénnyel, vagy egyéb szépirodalmi prózai munkával lehetett.

A díjazottról

Papp-Zakor Ilka1989-ben született Kolozsváron. Első írását tizenhárom évesen publikálta a Korunk folyóiratban. Később egyéb folyóiratokban (Helikon, Látó, Kalligram, Várad) és két antológiában (A meghajlás művészete – A Korunk fiatal szerzőinek antológiája és Mozdonytűz) is jelentek meg novellái. 2008-tól orosz és magyar filológiát tanult a Babeș – Bolyai Tudományegyetemen. Műfordítással is foglalkozik. Jelenleg Helsinkiben él.

A MrSale-ről

A MrSale Öltönyüzlet nemzetközi mércével is kimagasló szolgáltatásairól és kiszolgálásáról ismert. 2000-ben alapította Békés Zoltán, akinek a nevéhez fűződik a McGill öltönymárka létrehozása, majd része volt a Roland-McGill Divatház Rt. megalapításában, ahonnan később kivált. A MrSale küldetése elérhető árú, minőségi, elegáns ruházattal ellátni a magyar üzletembereket, ezzel hozzájárulva az üzleti kultúra fejlődéséhez Magyarországon.

 


Címkék