Hírek – 2018. július 5.

Októberben újra JAK Műfordító Tábor – Felhívás

Hírek–2018. július 5.

Hírek

Októberben újra JAK Műfordító Tábor – Felhívás

A József Attila Kör 2018-ban is meghirdeti Műfordító Táborát a magyar irodalom fordítói számára. A tábort 2018. október 7. és 14. között Dunabogdányban rendezik meg, szeptember 15-ig lehet jelentkezni.


A József Attila Kör 2018-ban is meghirdeti Műfordító Táborát a magyar irodalom fordítói számára. A tábor célja a kortárs magyar irodalom bemutatása, a külföldi fordítók tájékozódásának megkönnyítése, a műfordítás gyakorlata szemináriumi kereteken belül. A tábor olyan fórum kíván lenni, ahol fordítási és értelmezési kérdések gyakorlati és teoretikus szinten is felvetődnek, valamint a fordítók szerzőikkel személyesen is találkozhatnak. Céljuk, hogy a tábor színes képet adjon a magyar szellemi életről, elsősorban a kortárs magyar irodalom alkotóiról és alkotásairól, kitekintéssel a magyar irodalom múltjára és hagyományaira is.

Számos kiváló író, költő, műfordító, irodalomtörténész és kritikus tart előadást és szemináriumot, olvas fel és beszélget a fordítókkal. Az elmélyült szakmai munkát fordítói szeminárium, műhelyfoglalkozások segítik.

A fordítói szeminárium vezetői: Imreh András és Rácz Péter.

A meghívottak többek közt Garaczi László, Lapis József, Károlyi Csaba, Márton László, Mészöly Ágnes, Péczely Dóra, Szirák Péter, Simon Bettina, Szvoren Edina, Terék Anna, Tolnai Ottó, Tóth-Czifra Júlia, Zilahi Anna.

Helyszín: Dunabogdány, Herold Panzió (2023 Dunabogdány, Kőkereszt dűlő)

Időpont: 2018. október 7–14.

Jelentkezési határidő és cím: 2018. szeptember 15-ig e-mailben a Műfordító Tábor szervezőinél: L. Varga Péternél: kultikus@gmail.com, valamint Vásári Melindánál: vasari.melinda@gmail.com..

A jelentkezéshez szükséges mellékletek: CV, publikációs lista (ha van), egy magyar szépirodalmi műnek vagy részletének idegen nyelvű fordítása (maximum 5 oldal terjedelemben). A szervezők kérik, tüntessék fel, hányszor és mikor vettek részt a JAK Műfordító Táborában.

A pályázatok kiértékelése: szeptember 20-ig. Az eredményről mindenki értesítést kap.

Költségek: a szállás és az ellátás jelképesen 15.000 forintba kerül, mely összeget a táborban kell befizetni. Az útiköltséget a résztvevők állják.