Hírek – 2008. december 12.

Nincs magyarázat, miért nem kaphat BZA Mészöly-díjat

Hírek–2008. december 12.

Hírek

A mai Élet és Irodalomban megjelent a Mészöly Miklós Egyesület Elnökségének közleménye, melyben elfogadja a kuratóriumi tagok lemondását, de nem ad magyarázatot arra, miért nem kaphat Bán Zoltán András Mészöly Miklós-díjat.


A mai Élet és Irodalomban megjelent a Mészöly Miklós Egyesület Elnökségének közleménye, melyben elfogadja a kuratóriumi tagok (Pályi András, Radnóti Sándor és Aczél Géza) lemondását, de nem ad magyarázatot arra, miért nem kaphatja meg  a Mészöly Milós-díjat Bán Zoltán András. Mint arról korábban beszámoltunk, két héttel ezelőtt a díj kuratóriumának tagjai  az ÉS-ben megjelentetett írásukban mondtak le tagságukról, mivel az egyesület elnöksége indoklás nélkül Baka Istvánt (1948-1995) választotta a jövő évi díjazottnak a kuratóriumi döntés (Bán Zoltán András) helyett.
 
A mai Élet és Irodalomban megjelent közleményben Szörényi László  és Jankovics József az egyesület elnöksége nevében fejezték ki sajnálatukat a tagok lemondása miatt, megköszönik eddigi munkájukat. Ugyanakkor hivatkoznak a Mészöly Miklós-díj (a közleményben részletesebben nem ismertetett) statútumára, melyet a tagok olvashattak és tudomásul vehettek felkérésükkor. Bán Zoltán András elutasításának okairól nem derült ki több a közleményből.