Hírek – 2006. június 16.

Múzeumok éjszakája 2006

Forgatagos este

Hírek–2006. június 16.

Hírek

Forgatagos este
45 magyar város több száz programmal és kiállítással várja a közönséget az idei, immár negyedik Múzeumok Éjszakáján június 24-én, jövő szombaton. A nagyszabású programsorozaton csak Budapesten 51 helyszínen több mint 400 programból választhat majd a késői látogató.

Gazdag múzeumi programok – tárlatvezetések, foglalkozások, vetítések és beszélgetések, koncertek és táncbemutatók – este hattól hajnali kettőig látogathatók ízlés és kedv szerint. Tavaly a becslések szerint több mint 100 ezren voltak kíváncsiak a rendezvényre.
 
Az európai nagyvárosok hagyományait követve 2003 óta Magyarországon is az év leghosszabb napjához, Szent Iván napjához legközelebb eső szombat éjszakán rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját. A programok sokszínűsége és száma lehetővé teszi, hogy bárki összeállíthasson belőlük egy érdekfeszítő, forgatagos estét. Késő éjszakáig lesznek megtekinthetők a jelenlegi nagy kiállítások – mint például a 200 éves múmiák a Természettudományi Múzeumban, vagy a „Magyar Vadak” alkotásai a Magyar Nemzeti Galériában –, a tárlatlátogatásokon kívül azonban számos mozgalmas és aktív program is várja az érdeklődőket, hiszen tűzzsonglőrködés, tánc- és színielőadások, zenei műsorok és érdekes beszélgetések izgalmas egyvelege zajlik majd országszerte a Múzeumok Éjszakáján.
 
A rendezvénysorozat részletes programja megtalálható a www.muzeumokejszakaja.hu weboldalon, illetve a budapesti programokhoz az Exit magazin külön ingyenes mellékletet jelentet meg.
 
A Múzeumok Éjszakájára – az elmúlt évekhez hasonlóan - olyan matricázottbelépőjegyek készülnek, amelynek egyszeri megvásárlásával (1000 Ft felnőtt jegy, 500 Ft gyermekjegy áron) Budapesten az összes résztvevő intézmény valamennyi programja és kiállítása megtekinthető. Ezzel a jeggyel ingyenesen lehet igénybe venni azokat a különjáratú autóbuszokat, amelyek folyamatosan közlekednek majd a programok helyszínéül szolgáló múzeumok között. A jegyek megvásárolhatóak a résztvevő múzeumokban és a BKV Rt. kiemelt jegypénztáraiban.
 
A különjáratú autóbuszok 10 percenként indulnak a Deák térről (városnéző autóbusz megállóhely) 18.00 órától éjjel 2.00 óráig.

Címkék