Hírek – 2007. október 13.

Múzeum Café

Új múzeumi magazin

Hírek–2007. október 13.

Hírek

Új múzeumi magazin
Múzeum Café címmel 2007 októberében jelenik meg a magyar múzeumi világ új magazinja.

A Szépművészeti Múzeum gondozásában kéthavonta olvasható, küllemében rendkívül igényes, 60 oldalas magazin célja, hogy a magyar múzeumi világ iránt érdeklődőket ellássa információval, hírt adjon a szakmai területen történt eseményekről, segítse a múzeumi dolgozók munkáját, ugyanakkor olvasmányélményt nyújtson a múzeumba járó közönségnek is.
 
A szerkesztők szándékai szerint az egyelőre 3000 példányban megjelenő lap azokról a kezdeményezésekről, kiállításokról, eseményekről, műhelyekről szólna, vagy olyan személyeket mutatna be érdekesen és színesen, amelyek vagy akik hozzájárulnak a magyar múzeumok megújításához és céljuk, így vagy úgy, a látogatók és az intézmények közti falak lebontása.
 
A lapot Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a szerkesztőbizottság tagja, Török László akadémikus, az MTA Régészeti Intézetének kutatóprofesszora, a szerkesztőbizottság tagja és F. Tóth Benedek felelős szerkesztő mutatja be október 17-én, szerdán 12.30 órakor a Szépművészeti Múzeum Millennium tárgyalójában.

Címkék