Hírek – 2011. augusztus 17.

Millenáris Piknik - Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán közös estje

Hírek–2011. augusztus 17.

Hírek

Millenáris Piknik - Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán közös estje
Irodalmi programokból nyáron sincs hiány, szerte az országban várják az irodalomszeretőket hűsítő vagy éppen hevítő beszélgetésekkel. Augusztus 18-án egy különleges testvéri találkozóra kerül sor: Grecsó Krisztián író és Grecsó Zoltán táncos közös estje lesz látható a Millenáris Pikniken.

A Millenáris parkjában július 14. és augusztus 27. között zenészekkel, táncosokkal, irodalmárokkal, színészekkel, változatos gyerekprogramokkal, drámafoglalkozásokkal és az elmaradhatatlan kézműves foglalkozásokkal várjuk a hasznos kikapcsolódásra vágyó látogatókat. A játékkölcsönzés, valamint a piknikkosár mindennap elérhető lesz és minden program ingyenes természetesen. A Millenáris Piknik irodalmi programjait a Margó fesztivált szervező csapattal együtt állították össze.„Szalma Lajos… pumpálta a masinát, a valcer meg csak áradt, mintha fényes arcú, ifjú romák játszanák a Margit-sziget lugasai alatt, vagy mintha a feketevárosi Tisza-parton húznák egy víz fölé nyúló teraszon, és ő dúdolta is a dallamot…” – írja Grecsó Krisztián Tánciskola című regényében. Ő és öccse, Grecsó Zoltán már bemutatkoztak a Margó Fesztivál Rokonok című programján. Az író-táncos testvérpár most közös, egész estés programmal áll elő. A felolvasás és a tánc mellett beszélgetést hallhatnak gyermekkorról, családi titkokról, Szegvárról, felmenőkről, sorsokról, és még az is meglehet, hogy ezen az estén táncra perdül az író, és mesét mesél a táncos.

Az este három felvonásból áll, melyek címét egy-egy Grecsó-mű adja: Pletykaanyu, Tánciskola és Mellettem elférsz címmel. Ezekhez kapcsolódik Grecsó Zoltán három táncprodukciója, melyekben táncos barátai is fellépnek.