Hírek – 2019. január 30.

Idén is meghirdették az Örkény István drámaírói ösztöndíjpályázatot

Hírek–2019. január 30.

Hírek

Idén is meghirdették az Örkény István drámaírói ösztöndíjpályázatot

A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság pályázatot hirdet fiatal drámaírók részére. A pályázat szakmai lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet. A pályázat beérkezési határideje 2019. február 8. péntek.


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet fiatal drámaírók részére. A pályázat szakmai lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet. Az ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon azon fiatal pályakezdő drámaírók részére, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolják vonzódásukat a műfajhoz. Az ösztöndíjat egy egész estére szóló darab tervével lehet megpályázni.

Pályázhatnak:

Azok az 1979. január 1. után született fiatal drámaírók, akik még nem töltöttek ki 3 ösztöndíjas intervallumot. Már bemutatott dráma vagy publikált kötet, korábbi megjelenés színvonalas orgánumokban, szakmai színtereken előnyt jelent.

Ösztöndíjban részesülhet évente:

Legfeljebb 4 fő

Az ösztöndíj időtartama:

12 hónap, a 2019. január 01. és 2019. december 31. közötti időszakra

Az ösztöndíj összege:

Bruttó 200.000 Ft/hó

A pályázatok beérkezési határideje:

2019. február 8. péntek

A pályázat elbírálása:

A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett, a PIM - OSZMI által működtetett szakértői kuratórium bírálja el. Az ösztöndíj odaítéléséről vagy visszavonásáról a kuratórium dönt.
A kuratórium tagjai: Radnóti Zsuzsa, dramaturg (a Magyar Színházi Társaság képviselője), Kiss József, rendező, író (a Magyar Teátrumi Társaság képviselője), Lázár Balázs színművész, költő (a Magyar Művészeti Akadémia képviselője), Rózsássy Barbara költő (a Magyar Írószövetség képviselője) és Térey János, író, költő, műfordító (a Szépírók Társaságának képviselője).

A pályázatbeadással kapcsolatos további információ:

Horváth Hermina, Petőfi Irodalmi Múzeum - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet

horvath.hermina@oszmi.hu (+36 1 375 1184/106 mellék)

A pályázati felhívás itt olvasható.