Hírek – 2004. április 23.

Megalakult a Janikovszky Éva Irodalmi Alapítvány

Hírek–2004. április 23.

Hírek

Megalakult a Janikovszky Éva Irodalmi Alapítvány
Évente április végén, Janikovszky Éva születésének évfordulójához és a Könyv Világnapjához közeli időpontban hirdetik ki a jövő évtől kezdve az idén megalakult Janikovszky Éva Alapítvány által magyar anyanyelvű gyerekek számára meghirdetett irodalmi pályázat nyerteseit. Az alapítványt a könyvfesztivál második napján mutatták be.


Évente április végén, Janikovszky Éva születésének évfordulójához és a Könyv Világnapjához közeli időpontban hirdetik ki a jövő évtől kezdve az idén megalakult Janikovszky Éva Alapítvány által magyar anyanyelvű gyerekek számára meghirdetett irodalmi pályázat nyerteseit.


A tavaly júliusban elhunyt írónő emlékének, szellemi és irodalmi hagyatékának ápolására, a felnövekvő nemzedék irodalmi műveltségének alakítására alakult alapítvány felvállalta egy emlékszoba létrehozását és emléktábla készítését is.  Az alapítvány alkotói díjat adományoz legalább kétévente egy 35 év alatti magyar nyelven író alkotó számára.


Az alapítvány Janikovszky Éva-díjat ad legalább kétévente annak az alkotónak, aki a kuratórium  szerint leginkább élethűen ábrázolta felnőtt és felnövekvő nemzedék együttélésének humánus, életszerű helyzeteit.


Az alapítványt a Hewlett – Packard Magyarország Kft. alapította. A kuratórium tagjai: Janikovszky János(elnök), dr.Beck György, dr. Fodor Péter, dr.Cs.Tóth János és Varga Márta.