Hírek – 2015. január 22.

Márai Sándor-díjat kapott Tompa Andrea

Hírek–2015. január 22.

Hírek

Márai Sándor-díjat kapott Tompa Andrea

2015. január 22-én, a magyar kultúra napján Márai Sándor- és Csokonai Vitéz Mihály-díjat, valamint Könyvtári Minőségi Díjat adott át az emberi erőforrások minisztere és államtitkára a Petőfi Irodalmi Múzeumban.


Márai Sándor- és Csokonai Vitéz Mihály-díjat, valamint Könyvtári Minőségi Díjat adott át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár csütörtökön, a magyar kultúra napján a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Márai Sándor-díjat vehetett át Tompa Andrea, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem adjunktusa, a Színház című folyóirat szerkesztője.A Csokonai Vitéz Mihály-díj alkotói kategóriájában díjazták Szűcsné Molnár Erzsébetet, a Szegedi Gábor Dénes Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakiskola tanárát, valamint Demarcsek Györgyöt, a nyíregyházi Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettesét.

A Csokonai Vitéz Mihály-díj közösségi kategóriájában a fővárosi Ascher Oszkár Színház, a Bogácsi Pávakör és a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes munkáját ismerték el.

Könyvtári Minőségi Díjat kapott a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár.

MTI