Hírek – 2010. december 13.

Kemény Lili Petri György-díjas

Hírek–2010. december 13.

Hírek

Kemény Lili Petri György-díjas
Tíz éve, 2000-ben halt meg Petri György. Az évforduló alkalmából hozta létre az N&N Galéria Alapítvány a Petri-díjat, amelyet évente Petri György születésnapján, 2010. december 22-én adnak át. A 2010. évi díjazott Kemény Lili.

Tíz éve, 2000-ben halt meg Petri György. Az évforduló alkalmából hozta létre az N&N Galéria Alapítvány a Petri-díjat, amelyet évente Petri György születésnapján, 2010. december 22-én adnak át. A díjra olyan – elsősorban fiatal – költő, író, drámaíró vagy esszéíró esélyes, akinek még nem jelent meg önálló kötete. A díjazás alapvető szempontja minden esetben a művek eredetisége, szellemisége, formavilága. Maga a díj kettős: a díjazott megkapja a Petri György élőmaszkja nyomán készült papírszobrot (a mű címe: „Bookend”), Louise McCagg, Robin Ami Silverberg és Böröcz András alkotását, a Magvető Kiadó pedig megjelenteti a szerző első kötetét.
 
A 2010. évi díjazott Kemény Lili. A döntés előtti rövidlistán Fehér Renátó, Kemény Lili és Petrik Iván szerepeltek. A díjátadás az N&n galéria Petri-termében, 2010. december 22-én, 18 órakor lesz. Laudációt mond Tóth Krisztina.
 
A PETRI-DÍJ kuratóriumának tagjai: Forgách András, Karádi Éva, Radnóti Sándor, Tóth Krisztina és Várady Szabolcs.