Hírek – 2018. július 6.

Július 9-én indul a Szekszárdi Magasiskola

Hírek–2018. július 6.

Hírek

Július 9-én indul a Szekszárdi Magasiskola

2018. július 9. és 13. között rendezik meg Szekszárdon, Szekszárdi Magasiskola címen a Mészöly Miklós Irodalmi Akadémia írói alkotótáborát és mesterkurzusát.


Idén, már bevált szokás szerint, július második hetében, 9-én, hétfőn indul a Szekszárdi Magasiskola írótábor és mesterkurzus. A szemináriumvezetők ezúttal Márton László és Győrffy Ákos lesznek, a nyitóelőadásokat Szolláth Dávid, Marjánovics Diána és Baranyai László tartják. Szerdán bemutatják a Szörényi Lászlóról készült portréfilmet, lesz beszélgetés Totth Benedekkel (Liebhauser János), Szkárosi Endrével (Sós Dóra), Kukorelly Endrével (Dicső Zsolt), Péterfy Novák Évával és Péterfy Gergellyel (Ódor János Gábor), valamint Gerőcs Péterrel (Márton László). Az íróakadémiai rendezvényt péntek este Győrffy Ákos és Márton László, továbbá a kurzus hallgatóinak felolvasása,majd egy Horhos-koncert zárja.

Az írótábor célja, hogy Mészöly Miklós szellemi örökségének jegyében az írásművészet formai, tartalmi, nyelvi és egyéb kérdéseit az irodalmi alkotás iránt érdeklődők számára közel hozza, új tudásanyagokat közvetítsen feléjük, és a résztvevőknek írásaik elemzésével segítséget nyújtson azok egyénre szabott megoldásához.