Hírek – 2014. december 12.

Indul a Versum online magazin

Hírek–2014. december 12.

Hírek

Indul a Versum online magazin

Nemzetközi (kortárs) költészettel, versfordítással foglalkozó online irodalmi magazin mutatkozott be 2014. december 10-én a Fugában.


Mik az aktuális tendenciák a világ költészetében? Kik a legérdekesebb kortárs külföldi lírikusok? Milyen hangokra, milyen irányzatokra érdemes figyelni? Csupa olyan kérdés, ami bizonyára sokakat érdekel, de nem volt eddig olyan felület, amelyen válaszra lelhettek volna. A Versum szerkesztői – Gerevich András, Krusovszky Dénes, Nemes Z. Márió és Szabó Marcell – egy olyan honlapot, egy olyan online irodalmi magazint szeretnének létrehozni, amely ablakot nyit a kortárs költészet nemzetközi színterére, és ezzel együtt természetesen a versek fordításának, fordíthatóságának problémáját is újra és újra körbejárja. 

A honlapavató esten Krusovszky Dénes és Nemes Z. Márió házigazdákként azt a kérdést tették fel vendégeiknek, hogy miképpen fordíthatjuk le azt, ami lefordíthatatlan? A választ Lukácsi Margit, az olasz, Simon Márton, a japán, Schein Gábor, a német és Vörös István a cseh költészet fordítója kísérelték meg az est folyamán megadni.

A bemutatót követően a Versum honlapján a versfordítások mellett, hírek, kritikák, interjúk és műhelynaplók is elérhetőek lesznek. A honlapbemutató estről a Facebookon kaphattak további információt.