Hírek – 2009. február 27.

Háy János a párizsi Könyvszalon vendége

Hírek–2009. február 27.

Hírek

Háy János a párizsi Könyvszalon vendége
Háy János március 13-án magyarul olvas fel A gyerek című regényéből a párizsi Könyvszalon (Salon du livre) rendezvényén.

Háy János, a Párizsi Magyar Intézet támogatásával részt vesz a párizsi Könyvszalon (Salon du livre) rendezvényén: a szerző március 13-án magyarul, majd fordítói, Natalia és Charles Zaremba  franciául olvasnak fel részleteket A gyerek című regényéből. A felolvasást követően beszélgetés a szerzővel.

Háy János (író, költő) 1960. április elsején született Vámosmikolán. Orosz-történelem szakot végzett Szegeden, esztétikát az ELTE-n. 1989-ig tanárként, 1989-től 2004-ig kiadói szerkesztőként dolgozott (Holnap, Pesti Szalon, Palatinus). Versekkel jelentkezett a nyolcvanas évek első felében. Első kötete (Gyalog megyek hozzád a sétáló uton) 1989-ben jelent meg. Azóta tizenhét könyve jelent meg. A versek mellett ír kisprózát, regény és drámát. Számtalan rajza és festménye is megjelent. Maga illusztrálja könyveit, illetve készíti a könyvek borítóit. Prózaíróként a Dzsigerdilen c. török korban játszódó regénye hozta meg a szakmai és olvasói elismerést. Az utóbbi években mint drámaíró aratott sikert. A Gézagyerek és a Herner Ferike faterja c. darabját számtalan nyelvre lefordították és külföldön is bemutatták.
Budapesten él. Két gyermeke van. Jelenleg szabad foglalkozású író.

Háy János március 13-án 18.30-kor a párizsi Salon du livre D078 standján olvas fel.