Hírek – 2018. november 26.

És a hajó megy – Írómozi Csehy Zoltánnal

Hírek–2018. november 26.

Hírek

És a hajó megy – Írómozi Csehy Zoltánnal

A Litera és a Nyitott Műhely Írómozi című sorozatának vendége 2018. november 28-án Csehy Zoltán, választása Federico Fellini És a hajó megy című filmje. A vetítés után a meghívottal Nagy Gabriella, a Litera főszerkesztője beszélget.


Az Írómozi nevű írói filmklubban kortárs írók kedves filmjeit vetítjük havi egy alkalommal. A vetítések után – mint klasszikus filmklubban – beszélgetések következnek, amelyekben nem csak vendégeink vallanak filmmel kapcsolatos gondolataikról, de számítunk a jelenlévő közönség aktív értelmezői részvételére is.


A Litera - Az irodalmi portál és a Nyitott Műhely Írómozi című sorozatának vendége 2018. november 28-án, szerdán este 7-től CSEHY ZOLTÁN, választása Federico Fellini ÉS A HAJÓ MEGY című filmje. A vetítés után a meghívottal Nagy Gabriella a Litera főszerkesztője beszélget. Az est a Litera Kilátó (határon túli kortárs szemle) című sorozatának része.


ÉS A HAJÓ MEGY /E la nave va/
olasz-francia vígjáték, 132 perc, 1983
1914 júliusában egy luxusgőzös fut ki Itália partjairól, hogy utolsó útjára kísérje a híres operaénekesnő, Tetua Edmea hamvait. A hajón ott vannak az elhunyt barátai és ismerősei, művészek, operaénekesek, sőt az uralkodó család tagjai is. A hajó gyorsan halad, a társasági élet is érdekesnek mutatkozik, de a harmadik napon egy szerb menekültekkel teli bárkára bukkannak. Hamarosan ők is belekeverednek a világháború első összecsapásaiba.

Stáblista: Barbara Jefford – Freddie Jones – Elisa Mainardi – Victor Poletti – Janet Suzman – Paolo Paoloni – Peter Cellier
Rendező: Federico Fellini Forgatókönyvíró: Catherine Breillat, Federico Fellini, Tonino Guerra


 

 

Az eseményhez ITT lehet csatlakozni a Facebookon.

Az Írómoziról bővebben ITT olvashatnak.

Helyszín: Nyitott Műhely - Budapest 1123, Ráth György utca 4.