Hírek – 2009. december 18.

Döntött a zsűri a Nemzeti állatkert pályázat nyerteseiről

Hírek–2009. december 18.

Hírek

Döntött a zsűri a Nemzeti állatkert pályázat nyerteseiről
Meghozta döntését a Litera Nemzeti állatkert tehetségkutató pályázatáról a zsűri, de csak előszilveszteri partinkon tudhatják meg, kié az első díj. Közönségszavazásunk 4. fordulójához értünk, amely után következik a mindent eldöntő küzdelem.

Meghozta döntését a Litera Nemzeti állatkert tehetségkutató pályázatáról a zsűri: Csányi Vilmos etológus, Boldizsár Ildikó író, mesekutató és a Litera képviseletében Jánossy Lajos író, szerkesztő.

Mint ismeretes, a Nemzeti állatkert címen meghirdetett tehetségkutató pályázatra összesen 208 pályamű érkezett be, amelyeket azonos című külön oldalunkon olvashatnak. A Litera szerkesztősége előzsűrizte a pályázati anyagot, 31 művet talált arra alkalmasnak, hogy a szakmai zsűri elé bocsásson. Ebből a 31 műből választotta ki a jeles írókból álló zsűri a legjobb három művet.

A győztesek: Hartay Csaba, Kálmán Mária és Tasnádi Emese.

Hogy ki közülük a második és harmadik helyezett, illetve kinek a művét tartotta a legjobbnak a zsűri, megtudhatják, ha eljönnek a Litera 8. előszilveszteri partijára, december 30-án 20 órára a Trafó - Kortárs Művészetek Házába. 

Előszilveszteri partinkun, mely a Nemzeti állatkert címet viseli, a Litera azonos című sorozatában szereplő írók olvassák fel fabuláikat: Bán Zsófia, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Ficsku Pál, Márton László, Pallag Zoltán és Szijj Ferenc. Elhangzik a tehetségkutató pályázat legjobb pályaműve is.

Mintegy feleselve a kortárs fabulákkal, poetry slam produkciókban éneklik meg az írók által megírt állatokat: MC Busa, Rutkai Bori és a Betonka, MC Ponza, Süveg Márk és Závada Péter.

Előszilveszteri estünkön kerül sor tehetségkutató pályázatunk díjátadására. A győzteseket méltatja és a díjakat átadja a zsűri: Csányi Vilmos, Boldizsár Ildikó és Jánossy Lajos.

A Litera ez évtől kiadja az év legjobb netnaplójáért járó Litera-naplódíjat, melynek sorsáról minden évben a szerkesztőség tagjai döntenek. A díjat átadja: Kőrösi Zoltán főszerkesztő.

Konferansziénk Jánossy Lajos és Szegő János lesz. Az est végén Rutkai Bori és a Betonka ad koncertet. Zenéről-hangokról és vetített képekről Dj Lee'ngum / Vj Unflyable gondoskodik.

A zsűri más meghozta döntését, de még javában zajlik a Nemzeti állatkert közönségszavazása. Már három fordulón túl vagyunk, december 18-án kezdődik a negyedik. A döntő fordulóra  december 22-étől kerül sor. A végső eredményt pedig december 25-én, karácsonykor láthatják olvasóink a Nemzeti állatkert oldalon. A közönségszavazás legjobbja is december 30-án veheti majd át jutalmát.

Szavazzon hát az alább található szavazóblokkban a negyedik fordulóba bekerült fabulákra. A meséket itt olvashatja el. Ha valamilyen technikai okból nem jelenik meg a szavazódoboz, ide kattinva közvetlenül is szavazhat egészen december 21-én éjfélig.