Hírek – 2012. október 8.

Baráth Katalin nyerte a BuFi forgatókönyvpályázatát

Hírek–2012. október 8.

Hírek

Baráth Katalin nyerte a BuFi forgatókönyvpályázatát

A Budapest Film Kft. márciusban indította útjára tehetségkutató pályázatát, amelynek célja az új és merész, de nagyon is hazai vígjátékötletek felkutatása volt.


Kreativitásból nem volt hiány, a közel nyolc hónapos pályázati időszak során a producerekből, mentorokból és forgalmazói szakemberekből álló zsűri három fordulón át követhette végig a fiatalok munkáit.

A Rózsavölgyi Szalonban megtartott díjátadón Jung Zsuzsanna, a Budapest film Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy számukra kiemelten fontos a jó magyar filmek létrejötte és annak forgalmazása. Nem titkolt céljuk, hogy ennek elősegítése érdekében írták ki a forgatókönyvíró pályázatukat.

A verseny győztese a Szabados Igor "művésznéven" író Baráth Katalin Leninland című forgatókönyve lett, amely a zsűri szerint a verseny legeredetibb és legmerészebb ötletén alapul. A szuperhős paródia feltevése szerint a kommunista blokk is rendelkezett olyan szuperhősökkel, mint Superman, vagy Spiderman, ám ezek az alakok sok esetben teljesen használhatatlan képességekkel bírtak. A kiöregedett hősök 2012-ben megkeresik egymást és összefognak annak érdekében, hogy megalapítsák saját országukat, Leninlandet. Lovas Balázs elmondta, hogy nagyszerűnek tartja az ötletet, és úgy gondolja, Hollywoodban világsikerű filmet lehetne készíteni belőle. A Budapest Film Kft. a legjobbnak ítélt alkotást 500.000 forinttal honorálta.

További részletek a Film.hu-n olvashatók