Hírek – 2015. március 20.

Az Örkény István drámaírói ösztöndíj idei nyertesei

Hírek–2015. március 20.

Hírek

Az Örkény István drámaírói ösztöndíj idei  nyertesei

Az Emberi Erőforrások Minisztérium által fiatal drámaírók részére kiírt ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon azon fiatal pályakezdő drámaírók részére, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolják vonzódásukat a műfajhoz.


Az Emberi Erőforrások Minisztérium által fiatal drámaírók részére kiírt ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon azon fiatal pályakezdő drámaírók részére, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolják vonzódásukat a műfajhoz. A pályázat szakmai lebonyolítója az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet.

Az ösztöndíjra 1975. január 1. után született fiatal drámaírók pályázhattak, akik még nem töltöttek ki három ösztöndíjas intervallumot. Az ösztöndíjat egy egész estére szóló darab tervével lehetett megpályázni.

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, mint szakmai lebonyolító által működtetett szakértői kuratórium döntése alapján az idei nyertesek: Baráth Katalin, Bartók Imre, Lázár Balázs, Székely Csaba és Urbán Nóra.