Hírek – 2019. január 18.

42. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat

Hírek–2019. január 18.

Hírek

42. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti a 42. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot, és 2019. április 23. és április 26. között Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.


Pályázni vers-, próza- és tanulmány-kategóriában lehet. Várják minden 14–18 év közötti középiskolás diák magyar nyelven írt írásait. Egy pályázat maximális terjedelme műfajonként 15 kéziratoldal lehet (számítógéppel, 14 pontos betű-nagysággal írva, de ugyanilyen terjedelmű, kézzel írt, jól olvasható írásokat is elfogadnak).

A pályázat benyújtási határideje: 2019. február 28.

A pályázatok beküldhetők:
e-mailben, csatolt mellékletként (word-dokumentum file formátumban), az info@szephalom-konyvmuhely.hu címre. Kérik, hogy minden mellékletként küldött file elején tüntesse fel a pályázó a nevét, címét, e-mailcímét, esetleg telefonszámát is. A pályázatban, kérik, mindenki írja meg iskolája nevét, címét is. Fontos: ha valaki pl. két kategóriában pályázik, két külön e-mail-mellékletet küldjön (külön pl. a verseket és külön a prózákat, az ezt tükröző elnevezéssel: „XY versei”, „XY prózái”. Kérik, hogy ne küldje senki minden egyes versét vagy minden egyes novelláját stb. külön file-ban! És az is fontos, hogy minden írás fölött szerepeljen az író neve!)
postai úton, egy példányban. Aki több kategóriában küld pályaműveket, külön borítékban küldje a vers-, a próza-, illetve a tanulmány-pályázatát. A borítékra kívülről írja rá, hogy mi található benne (pl. „verspályázat”, „prózapályázat”). A postán érkező pályázatban is kérik feltüntetni a pályázó nevét, címét, e-mailcímét, esetleg telefonszámát is, iskolája nevét, címét, e-mailcímét, esetleg telefonszámát. A pályázatokat postán az Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43. fszt. 1. címre várják.

A pályázat nem jeligés.
A pályázatok visszaküldését a kiírók nem tudják vállalni.

Az ötven legjobb pályázat szerzője meghívást nyer a sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri értékeli a pályaműveket, és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is. A meghívót 2019. április 2-ig juttatják el a meghívottakhoz. A meghívottak számára a sárvári irodalmi tábor díjmentes, szükség esetén útiköltség-térítést is biztosítanak részükre.