Saly Noémi 2flekken

Dossziék


Példabeszéd a hutmányokról

Példabeszéd a hutmányokról

Hanem az én karakán késesné ükanyám, aki olyan dühös lett a jobbára arisztokrata hölgyekből álló ellentáborra, hogy a pénztárt és egy maroknyi barátnőt magával hurcolva kiszállt a buliból, hogy új egyesületet gründoljon, ez már valami, nem? - Saly Noémi sorozatának záró darabját olvashatják a 2flekken rovatban.

Példabeszéd a zölddió-kompótról

Példabeszéd a zölddió-kompótról

Tehát kint kellett lenni ebben a paradicsomban, nem pedig a benti mediterrán zűrzavarban, ahol mindenki egyszerre beszélt, de esélytelen lett volna bárkit is rábírni arra, hogy régi dolgokról meséljen. Azok sokkal később derültek ki. Vagy később se. - Saly Noémi írása a 2flekken rovatban.

Példabeszéd a békülésről

Példabeszéd a békülésről

Karácsonykor a fa alatt mindenki mindenkivel kibékült: ha netán lappangott valami elmaradt bocsánatkérés, annak akkor volt az ideje. Igen ám, de megbocsátani annak lehet, aki kéri. Aki nem kéri, annak is lehet, de nem muszáj. - Saly Noémi írása a 2flekken rovatban.

Példabeszéd Istenről, aki van

Példabeszéd Istenről, aki van

Papa vitathatatlanul óriási tekintély volt a lágerben. Nemcsak a magyarok között, és nemcsak azért, mert kiváló orvos lett. A rettegett csecsen köztörvényesek akkor szerettek bele, amikor felkereste legöregebb rabtársukat, aki tökig érő szakállába takarózva betegen feküdt a barakkban. - Saly Noémi írása a 2flekken rovatban.

Példabeszéd a pulóverekről

Példabeszéd a pulóverekről

Csak a halála után értettem meg: ezek a puha, meleg, gyönyörű holmik voltak mami simogatásai és ölelései. - Saly Noémi írása a 2flekken rovatban.

Példabeszéd a nemzetről

Példabeszéd a nemzetről

Szmik Lajosnak és Voigt Ilonának csak egy gyereke születik, Ilona, aki férjhez megy Lugosi Bélához (igen, a Drakula), majd elválik tőle, hogy aztán hozzámenjen nagyapámhoz, Francsek Imre építészmérnökhöz, a Széchenyi fürdő későbbi tervezőjéhez. - Saly Noémi 2 Flekken.

Példabeszéd a választásról

Példabeszéd a választásról

A trafók a mellemig értek, a gaz is, mondom, kábé addig. Izzó napsütés, por. Balogh bácsi magamra hagyott. Néztem a két szerszámot, a vasakat, a drótokat a beton malomkövek alatt. Szar volt. Biztos, hogy ezt akartam? Egy hónapig? De a tesóm azzal adta át a felvételes papírokat: − Drága vérem, tudják, hogy a húgom vagy! - Saly Noémi írása a 2flekken rovatban.

Példabeszéd a boldogságról

Példabeszéd a boldogságról

Ritka ünnep volt, ha a szomszéd Angyal nénitől átkerült egy tyúk. Annál csak az volt nagyobb ünnep, ha a sárgabarack, majd a szilva érésével eljött a gombócfőzés ideje. Elég nagyok voltunk már, amikor egyszer nagymamáék sportból százat csináltak, délben még maradt valamennyi, de estére persze az is elfogyott. - Saly Noémi 2 flekken.

Példabeszéd az ebédről

Példabeszéd az ebédről

A vasárnapi ebédeknek szorultságunk dacára meg volt adva a módja. Nagymama szombaton bevásárolt a piacon, vasárnap reggel lenyargalt a hetes misére, amikor visszaért, reggelit adott (kakaó, vajas kenyér, lekvár vagy méz), és nekiállt zöldséget pucolni. - Saly Noémi 2flekken.

Példabeszéd a szögről

Példabeszéd a szögről

Ha nálunk, a tabáni háztartásban elromlott valami, mami megkérte Gyula bácsit, jönne le a Márton-hegyről, amikor neki alkalmas, és csinálná meg. A tesóm ugyanis, aki egyébként koránt sem volt férfiatlan jelenség, be volt oltva mindenféle barkácstevékenység ellen. - Saly Noémi írása a 2flekken rovatban.

Példabeszéd a plafonról

Példabeszéd a plafonról

Mondom, ez a plafon-dolog az 1980-as évek közepe, vége felé történt. Nagymama kilépett a fürdőszobából, és becsukta maga mögött az ajtót. Nem bevágta: becsukta, rendesen, békésen. De az ajtótoknak az a kis döccenése elég volt. - Saly Noémi első írása a 2flekken rovatban.